Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

26 Rue Pierre Véry
Aubeterre-sur-Dronne, Nouvelle-Aquitaine, 16390
France

0031622133940

Markten, winkels en restaurantjes in en rond Aubeterre sur Dronne.

Op deze pagina staan verschillende restaurantjes, winkels en markten in en rond om het dorp Aubeterre sur Dronne. Ontdek wat er te doen is Rond het dorp en welke eetgelegenheid u het meeste aantrekt.

 

Markten, restaurants en winkels

In Frankrijk zijn er overal markten, het hele jaar door. In Aubeterre-sur-Dronne is dat de zondagochtendmarkt. Verse mosselen en oesters en natuurlijk coquille St. Jacques. Heerlijk brood en verse groenten maar ook stalletjes met kleding, boeken en schilderijtjes, de fameuze zeepjes van ezelmelk en gevlochten manden en tassen. Ach, van alles wat.

En iedereen komt samen op de terrasjes voor een kopje koffie of een zondagse lunch.

 
 

Markten

Overal in de omgeving zijn er vide greniers, brocantes of avondmarkten met verse regionale producten. U neemt uw eigen bord en glaasje mee, koopt een stukje vlees dat op een van de grote barbecues wordt gegaard, koopt er een flesje wijn uit de streek bij en een stokbrood en de avond is weer super Frans. Voor wie ervan houdt: ook slakken worden vers klaargemaakt op deze markten.


Winkeltjes en ateliers

Boetiekjes, antiekwinkels, keramiekwinkels en een paar ambachtslieden die hun atelier altijd open hebben is het dorp rijk. Het maakt het dorp levendig en gezellig druk in de vakantieperiodes.
In het Office de Tourisme, helemaal bovenin het dorp, is naast een enorme hoeveelheid informatie ook een kunstgalerie die open is voor publiek. Op het centrale plein is een klein en heel bijzonder poppentheater waar, in de zomer, twee keer per week een voorstelling is. Erg leuk! La maison des Marionnettes


Eten en drinken

In Aubeterre en omgeving zijn vele restaurantjes waar je vaak buiten op het terras kunt genieten van de Franse heerlijkheden.

Bij Carmen in La Taverne kunt u tapas eten, maar ook à la carte in Franse stijl. Het restaurant heeft een gezellig binnengedeelte. In de zomermaanden is er natuurlijk niets leukers dan op het terras buiten onder een parasol eten. Reserveer alvast uw tafeltje: www.la-taverne-aubeterre.fr

In crêperie La Source van Catherine bestelt u crêpes, galettes en verse salades. Vanaf de prachtige houten balkons heeft u een schitterend uitzicht op het dorp. www.facebook.com/CreperieDeLaSource

Crêperie Sel et Sucre, op het centrale plein is vooral open in de zomermaanden. 0545 98 60 91

Dan is er het eeuwenoude Hotel de France. Een echt Frans café/restaurant met een authentieke sfeer. Zij hebben een keuken die zich aanpast aan de seizoenen en de feestdagen. Er is altijd iets te doen en muziek is er ook bijna altijd.

Cupcakes van Jane bevindt zich bovenaan het dorp en heeft een simpele, maar creatieve keuken. Naast alle verse cupcakes is er ’s middags een warme lunchkaart. Jane maakt voor de vele bruiloften die het dorp elk jaar weer rijk is de meest prachtige creatieve taarten. www.cupcakes16.fr

Le Garage, waar niet gereserveerd kan worden heeft een balkon met panoramisch uitzicht. Kijk op hun website voor het fast-food menu. www.legarageaubeterre.com

Au Cochon Prieur is een super lekker Frans restaurant met een terras in de schaduw. 05 45 78 87 43

Hostellerie du Périgord van Rachel en Fabrice bestaat al een eeuwigheid. In de loop van de jaren is het grondig gemoderniseerd en uitgebreid. Goede wijnen, haute cuisine en altijd vrolijke mensen. www.hostellerie-perigord.com

Het restaurant op de camping onderaan het dorp is ook prima. Simpel, dat wel, maar vers. Zeker in de zomermaanden zit het er altijd vol. Eerst even een frisse duik in de rivier en dan aan tafel. Het toetje is er tegenwoordig van Mövenpick.

In het dorp kun je op verschillende plekken ijs eten. Het ijs bij Jean-Yves van Glace Artisanales heeft iets extra’s. Op het eeuwenoude houten balkon heeft u een panoramisch uitzicht wat het toch een beetje een feestje maakt. En de heerlijke koffie kost er maar een euro.

In een nabij dorp, St. Séverin, wordt er heerlijk echt Italiaans gekookt bij La Trattoria. Altijd reserveren: 0768138974 - Alessio en Katharina.