Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

26 Rue Pierre Véry
Aubeterre-sur-Dronne, Nouvelle-Aquitaine, 16390
France

0031622133940

Ligging en afstand - extra informatie over de Gits en over aubeterre sur dronne en omgeving.

Informatie over de ligging van Aubeterre sur Dronne en omgeving. hoe komt u bij Aubeterre en hoe lang is het rijden vanuit verschillende plekken in Nederland en België.

Ligging en afstand

 
 

Aubeterre-sur-Dronne, een dorpje in het uiterste zuiden van het departement Charente, op de grens met de Dordogne.

Frankrijk is verdeeld in regio’s. De regio’s zijn verdeeld in departementen en die weer in arrondisementen. Aubeterre ligt in de regio Nouvelle-Aquitaine, in het departement Charente (16) en in het arrondisement Angoulême. Poitiers is de hoofdstad van de regio.

De andere drie departementen van de Nouvelle-Aquitaine zijn Aquitanië, Limousin en Poitou-Charentes.

Het departement Dordogne welke in de regio Aquitaine ligt, is het dichtstbij, namelijk aan de andere kant van de rivier de Dronne waar Aubeterre-sur-Dronne zijn naam aan dankt.

Saint-Émilion is naast de hoofdstad Bordeaux interessant om te bezoeken. Hier komen toch de bekendste Franse wijnen vandaan. Hier staat ook een monolithische kerk die het bezoeken meer dan waard is. Het dorp zelf is ook prachtig maar in de zomer-periode wel heel erg druk.

RIJ-AFSTAND van Utrecht naar Aubeterre - bijna 1.000 km.
Via Breda, Antwerpen, Gent, Lille, Parijs, Orléans, Tours, Poitiers en Angoulême is Aubeterre via de snelweg (péage) in ruim 10 uur te bereiken (incl. pauzes).

Eenmaal aangekomen ziet u een glooiend en vriendelijk landschap. Het klimaat is er mild maar ook de laatste jaren hier aan het veranderen. De zomers zijn lekker warm en je kunt vaak tot laat in de avond buiten genieten van de bekendste producten van de streek, de beroemde Cognac en Pineau. De winters zijn hier koud maar kort en het is er minder grauw en grijs. Als de zon na een buitje weer schijnt is het meteen weer aangenaam.

De Charente is goed voorzien op kunsthistorisch gebied. ± 400 Romaanse kerken (12de-13de-eeuw), vele musea en bezienswaardige historische kastelen.

Aubeterre-sur-Dronne zelf herbergt de grootste monolithische kerk van Europa. Deze is het hele jaar door dagelijks te bezoeken. Bij de ingang krijg je een hoofdtelefoon met uitleg in meerdere talen. Het is telkens weer een belevenis om daar rond te lopen.

In vroeger tijden liepen de pelgrims hierlangs op weg naar Saint-Jacques-de-Compostelle (Santiago de Compostella). Nog steeds staat Aubeterre op pelgrimsroute-kaartjes maar zoals ook naar Rome leiden er meerdere wegen naar Santiago de Compostella. In het dorp staat wel de église Saint Jacques (de façade is prachtig) en ook daar vandaan liepen er pelgrims naar hun einddoel.

Aubeterre-sur-Dronne is gebouwd in een natuurlijk amfitheater wat ontstaan is door de krijtrotsen die opstaan uit de oevers van de rivier de Dronne. Het dorp heeft gezellige kronkelende straatjes, verborgen hoeken en gaten, maar verdwalen kun je er niet. Het is een klein dorp met ongeveer 420 permanente bewoners. De karakteristieke huizen van witte kalksteen (Alba terra - Aubeterre) met houten balkons hebben er voor gezorgd dat het dorpje op de lijst van mooiste Franse dorpjes staat. Dat zijn er inmiddels 157 door heel Frankrijk. En van de 32.000 dorpjes die er zijn in Frankrijk mag dat best bijzonder genoemd worden.

Ondanks dat het een heel klein dorpje is, is het er, zeker in de zomer, gezellig druk. Er zijn vele restaurantjes en terrasjes waar je steeds een ander uitzicht hebt en verrast wordt met regionale producten. Maar een smakelijke, in een houtoven gebakken pizza kan ook, evenals pannenkoeken (crêpes/zoet - galettes/zout). In de zomer zijn er in het weekend vaak bandjes die optreden op het centrale dorpsplein waar eveneens elke zondagochtend markt is.

Het dorp heeft meerdere ateliers van keramisten en pottenbakkers die voornamelijk gebruik maken van de gronden hier uit de omgeving. In de zomer zijn er meerdere festiviteiten waaronder muziek, dans en gezellige markten.

In de rivier de Dronne, aan de voet van het dorp, kun je heerlijk zwemmen en kanoën. De camping die aan het rivier-strandje ligt heeft een restaurant met een simpele maar smakelijke kaart en een terras waar je heerlijk kunt genieten van de ondergaande zon.