Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

26 Rue Pierre Véry
Aubeterre-sur-Dronne, Nouvelle-Aquitaine, 16390
France

0031622133940

Leuke en leerzame bezienswaardigheden in en rond het dorp Aubeterre, Charante, Zuid Frankrijk

Op deze pagina kunt u verschillende bezienswaardigheden vindt in en rond Aubeterre sur Dronne. Wij hebben alle leuke activiteiten op een rij gezet om uw vakantie makkelijker te maken.

 

Bezienswaardigheden

De Charente is voor Nederlanders niet zo’n bekende regio en dat is jammer, want het is er erg mooi en er is veel te zien. Het glooiende landschap is schilderachtig en lieflijk. Het klimaat mild.

 
 

Museum en galeries/ateliers in Aubeterre

De geschiedenis van het dorp is te bekijken in het kleine museum Ludovic Trarieux.

In het Office de Tourisme, helemaal bovenin het dorp, is naast een enorme hoeveelheid informatie ook een kunst-galerie die open is voor publiek.

Er zijn vier open ateliers in het dorp, twee (Xavier en Manon) van totaal verschillende keramisten en een gedeeld atelier met verschillende kunstenaars/ambachtslieden.

Een kunstgalerie die sinds 2018 is geopend voor publiek: www.facebook.com/galerie.chezMarguerite

Galerie d'Art.jpg

Saint Emilion.jpg

Saint-Emilion (Gironde) is prachtig om te bezoeken en heeft de bekende Bordeaux-wijn Saint-Emilion. De monolitische kerk aldaar is de nummer 2, na die van Aubeterre, van Europa. Allemaal terrasjes, winkeltjes, brocantes en heel veel galeries. Op een uurtje rijden van Aubeterre.


In Aubeterre zelf staat de grootste monolithische kerk (St. Jean) van Europa die het bezichtigen meer dan waard is. Bij een bezoek ontvangt u een hoofdtelefoon met uitleg in verschillende talen. Het Nederlands ontbreekt helaas nog. Ook de Eglise St. Jacques (beide 12de eeuw) met zijn prachtige façade mag niet ontbreken bij een bezoek aan Aubeterre.

Monolithische kerkHR.jpg

Saintes.jpg

Saintes, op een uur en drie kwartier rijden van Aubeterre, is een Romeinse stad. De geschiedenis vliegt je er om de oren met een echt antiek amfitheater. Genieten.


Cognac, dat zegt het al. Daar komt de cognac vandaan. Een mooi stadje (met het cognac-museum) in het midden van de Charente. Op een klein uur rijden van Aubeterre.

Een bijproduct van de cognac is de Pineau, het drankje van de streek. Het is er in wit, rosé en in rood. Een likeurtje voor ’s middags met een oestertje erbij. Gekoeld gedronken. Leuk om mee naar huis te nemen als souvenir.


Angoulême, op drie kwartier rijden van Aubeterre, ligt op een plateau en aan de rivier de Charente. De stad van de stripfiguren. Overal zijn ze op de muren aanwezig. Vijf musea en de kunstacademie voor illustratie, video-games en interactieve media. Een mooi oud stadscentrum.


Bordeaux-schip.jpg

Bordeaux (Gironde), op anderhalf uur rijden van Aubeterre. Een deel van de stad (Port de la Lune) staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Bordeaux is bekend van de wijnen en heeft zo veel meer te bieden (wijnstreken Médoc, Graves, Sauternes, Entre-Deux-Mers en Saint Emilion): theaters, grote evenementen en muziekfestivals. Het wijnmuseum ‘La cité du vin’ mag niet gemist worden. Neem er minimaal twee uur de tijd voor.


Oudheid genoeg opgesnoven? Dune Pilat is ook een leuk uitje. Op twee uur rijden van Aubeterre ligt de hoogste duin van Europa (107 m). Het is een flinke klim en dikke pret.

Dune Pilat.jpg

Swimming in the river La Dronne.jpg

Ook dichterbij kunt u van de rust en de ruimte genieten. De regenrivier de Dronne is geschikt om in te zwemmen en te kanoën.

Wandelen kan overal. Wandelkaarten zijn er genoeg. Bij de VVV zijn wandelkaarten beschikbaar.